Verantwoord ondernemen

Gebr. Koenen BV laat een deel van de werkzaamheden uitvoeren door PANTAR Amsterdam. PANTAR Amsterdam begeleidt ruim 9000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar een (reguliere) baan. Het doel is met de werkervaring de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Gebr.koenen BV betrekt haar materialen van FSC en PEFC gecertificeerde leveranciers. Beide keurmerken staan garant voor hout uit duurzaam beheerde bossen en worden zowel door de Nederlandse overheid als de Europese Unie erkend. Aan de hand van door haar opgestelde inkoopcriteria voor hout en houtproducten (TPAS) laat de Nederlandse overheid alle keurmerken door een speciale commissie toetsen. Deze commissie (TPAC) heeft tot dusverre niet alleen het FSC- keurmerk goedgekeurd, maar ook PEFC-gecertificeerd hout dat afkomstig is uit België, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Finland.
Gebr. Koenen BV neemt na levering en installatie alle verpakkingsmaterialen retour en zorgt voor een duurzame verwerking (producthergebruik of recycling.